Moordspelen

Moordspelen

Moordspelen2021-12-05T11:13:37+00:00

Tussen kunst en kill [ONLINE]

In deze tijd van Corona waarin we niet samen kunnen repeteren hebben wij het “Thuis Dirken” omarmd. Op afstand en toch samen, ieder werkt vanuit zijn eigen huis. En we maken gezamenlijk een prachtig Moordfeuilleton.
Een verhaal over de verdeling van een erfenis met daar in bijvoorbeeld: De Poedel van Oma Pietje en Moeders Dienblad. Erfstukken van onschatbare waarde, en natuurlijk ….emotionele waarde…..Dirk is Dood zou geen Dirk is Dood heten als er geen moord wordt gepleegd. Dus puzzel blijmoedig online mee op zoek naar de dader!

Genre: Online Moordspel

Publiek: Iedereen met internet toegang

Duur:  minuten.

Locatie: Overal.

De Buurbingo

Buurtvereniging de Bruine Rakkers houdt een buurbingo. Wat een gezellige ontspannen middag had moeten worden mondt uit in een Drama, zoals dat bij DIRK is DOOD entertainment nu eenmaal gaat. Terwijl u keek en meespeelde met deze bingo heeft u natuurlijk ook al een en ander opgevangen van de spanningen in de onderlinge relaties en van de buurtbewoners. Daarom mag u helpen om de moord op te lossen. De beste oplosser krijgt een spectaculaire prijs!

Genre: Moordspel

Publiek: Groepen van 20-50 personen en op festivals.

Duur: 45 minuten.

Locatie: Buiten & binnen.

Holland’s got Schlager

Tijdens de grote finale van Holland’s got Schlager wordt een moord gepleegd. De artiesten, de jury en de presentatrice zijn allemaal geschokt en proberen de moord onder de bezielende leiding van jurylid Frau Julia Fischer op te lossen. Samen met U!
Intriges, overspel, de blijde verwachting van een liefdesbaby, duistere verledens, het passeert allemaal de revue. En dat allemaal onder begeleiding van zang, dans en een heerlijke meezinger!

Genre: Moordspel

Publiek: Groepen van 20-100 personen en op festivals.

Duur: 45 minuten.

Locatie: Buiten & binnen.

Het lijk met de paraplu

Op een archeologische opgraving wordt een lijk gevonden. Dat is op zo’n opgraving natuurlijk niet zo bijzonder. Maar dit geraamte heeft een paraplu in de hand! Wie is er gevonden? En wie heeft de moord gepleegd? Inspectrice Marina Orse gaat op onderzoek.

Genre: Moordspel

Publiek: Groepen van 20-60 personen en op festivals.

Duur: 30 minuten.

Locatie: Buiten.

Aanvullend: Voor het moorspel hebben we een stuk (je) grond nodig waar we in mogen graven.

De Kruismoordpuzzel

Het leven lijkt zo goed en gezellig op camping Buitenlust. Totdat er een moord wordt gepleegd. Dan opeens is alles anders. Wie is te vertrouwen? Wie heeft een duister verleden en wie stikt er van jaloezie? Inspecteur Ellen Meyer die toevallig op deze camping op vakantie haar vakantie viert, heeft wel zin een verzetje en zet haar tanden in het moordonderzoek.

Genre: Moordspel

Publiek: Groepen van 15-45 personen en op festivals.

Duur: 90 minuten.

Locatie: Buiten.

Aanvullend: Voor het stuk hebben we een caravan nodig, die we mogen gebruiken als decor.

De Golfclub

Je bent uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering van Golfclub High Tee. Het is een heel speciale avond want de golfclub is zeer vereerd met de komst van de golfdeskundige prof. dr. ing. Sue Mc.Lean. Zij heeft in haar drukke schema tijd kunnen vinden om een lezing voor ons te verzorgen. Maar als je eenmaal op de jaarvergadering bent, merk je dat je te maken hebt met een bijzondere groep mensen. Dat er dingen aan de hand zijn. Maar wat precies?

Genre: Moorddiner

Publiek: Groepen van 20-40 personen

Duur: Avondvullend.

Locatie: Binnen of buiten bij mooi weer.

De Vogelaars

Je gaat vogels spotten onder de deskundige leiding van begeistert vogeldeskundige Ella Vogelaar. Zij en haar vogelspottersclub leiden je rond in de wereld van de vogels. Onderweg krijg je de meest bijzondere weetjes te horen over onze gevederde vrienden. Net als Ella en haar vogelaars, kijk je rond, sluip je en verbaas je je telkens weer over alle mooie vogels die jullie onderweg tegen komen.

Maar dan gebeurt er iets onverwachts…en blijkt de club vogelaars uit een stel vreemde vogels te bestaan.

Genre: Moordwandeling

Publiek: Groepen van 15-30 personen en op festivals.

Duur: 90 minuten.

Locatie: Buiten.

 

 

Ga naar de bovenkant